На території харківської обласної лікарні встановили нову кисневу бочку

Фото: kharkivoda.gov.ua

В офтальмологічному корпусі обласної лікарні встановили окрему кисневу бочку. Раніше киснем з важкими коронавірусними хворими ділилися пацієнти інших реанімацій комплексу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської облдержадміністрації.

За словами генерального директора Харківської обласної клінічної лікарні Володимира Яроша, на території установи завершився монтаж 5-тонної кисневої бочки, яка обслуговуватиме офтальмологічне відділення, в будівлі якого розмістили палати для хворих на коронавірус.

«Наразі ведеться перевірка експлуатаційних якостей. По корпусу провели новий потужний кисневий провід, що заходить у корпус, і там іде розведення на перший, другий та третій поверхи», — розповів Володимир Ярош.

Він зазначив, що введення в експлуатацію цієї бочки значно полегшить ситуацію з киснем у лікарні. Зараз пацієнти з COVID-19 отримують кисень з центральної бочки, яка забезпечує дев’ятиповерховий корпус з реанімаційними, операційними та іншими відділеннями. Нова ж бочка працюватиме виключно на ковідне відділення.

«На третьому поверсі ще відбуваються ремонтні роботи. Відпрацювали питання з підрядником щодо прискорення робіт. Тут фактично все виконано, щоб збільшити кількість ліжок, підключених до кисню», — додав заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Як повідомлялося раніше, відділення для лікування хворих на ковід розраховане на 200 з гаком ліжок. Наразі тривають роботи із забезпечення всіх ліжок стаціонарним киснем та ремонт на 3-му поверсі.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 1 квітня виявили 104 424 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 620 – за минулу добу.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

23 березня Харківська область перейшла до “помаранчевої” зони карантину.

30-31 березня в Харкові з метою верифікації даних перевіряли лікарні, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Облздрав продовжує наполягати на достатку вільних місць, рук і апаратів.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.

З державного бюджету планують виділити 13 млн грн на придбання стаціонарної кисневої станції для Харківської міської клінічної лікарні №13.